Webbinarium – Rena Mälaren

23 juni 10:00-11:00 Skype

Mälarens vattenvårdsförbund och projektet Mälaren – en sjö för miljoner bjuder in till ett webbinarium den 23 juni om nedskräpning och betydelsen av lokalt engagemang.

Nedskräpning av Mälaren är ett växande problem, och mängder av skräp ansamlas på våra stränder och bottnar. Frågan har blivit uppmärksammad på många håll, och år 2018 startades den ideella organisationen Rena Mälaren. Med uppdraget att städa sjöbottnar har de hittills plockat upp över 130 ton skrot.

Vid vårt webbinarium kommer initiativtagaren till projektet, Fredrik Johansson, att hålla ett föredrag där han berättar om nedskräpningen av våra bottnar och om projektet Rena Mälaren. Utöver detta kommer han att berätta om en satsning från Västerås brandförsvar, och om det inflytande som deras verksamhet har haft på elsparksföretag i Stockholm.

Deltagande

Webbinariet är öppet för alla och ingen föranmälan krävs. Ni ansluter till webbinariet via denna länk: Anslut till Skype-mötet 

Mer information

Läs mer om Rena Mälaren på Rena Mälaren (renamalaren.com).
Frågor mejlas till vikarierande projektledare för Mälaren – en sjö för miljoner Linda Röjning: linda.rojning@lansstyrelsen.se