Välkommen Linda Röjning – vikarierande projektledare för MER

Elin Ångman, projektledare för Mälaren – en sjö för miljoner, går på föräldraledighet och nu är Linda Röjning på plats som vikarierande projektledare. Här lär vi känna Linda lite bättre:

Var kommer du ifrån senast?

”Jag kommer direkt från Vattenmiljöenheten vid Stockholms stads miljöförvaltning, där jag under två månader har praktiserat. Där arbetade jag framförallt med att uppdatera information på Miljöbarometern, bearbeta texter och stödja den dagliga verksamheten. Innan dess har det varit studier för min del. Under hösten 2020 erhöll jag min mastersexamen i marinbiologi vid Stockholms universitet. Jag är intresserad av akvatisk ekologi och ekotoxikologi, och under mitt examensarbete undersökte jag hur småskaliga fiskare i norra Vietnam påverkas av plastföroreningar. Nu ska det däremot bli härligt att få fokusera på lokala frågor, och jag ser så fram emot att få arbeta med det åtgärdsinriktade arbetet kring Mälaren.”

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

”Jag vill fortsätta att utveckla MER:s aktiviteter och se till att det starka samarbetet i Mälardalen fortsätter. Jag tycker att det ska bli roligt att tillsammans med MER-kommunerna driva vattenvårdsarbetet vidare och att vi tillsammans ska göra skillnad.”

Berätta om ditt bästa vattenminne

”När jag var liten spenderade jag mycket tid på min familjs lantställe i Norrtälje. Där hade min storebror en liten gummibåt, och med den brukade vi två åka runt dag ut och dag in. Det var alltid han som körde, medan jag fick agera hoppilandkalle. Med gummibåten tog vi med våra kompisar ut på turer och om det blåste åkte vi ut på Ålandshav för att studsa på vågorna. Vi kom sällan hem torra de blåsiga dagarna, men åh så kul det var!”

Vad gör du helst en ledig dag?

”En ledig dag vill jag helst starta med att äta frukost i lugn och ro, gärna ute och med en bok att läsa. På förmiddagen kan det sedan bli ett intensivt träningspass, eller en långpromenad. Resten av dagen spenderar jag gärna med en vän, eller i köket där jag förbereder kvällens middag. På mina lediga dagar kan ni även hitta mig sittandes med ett nytt pussel eller med ett klurigt sudoko.”