Webbinarium om Broviken: Så ledde kommunens miljöövervakning till ett åtgärdsprogram

Den 24 februari arrangeras webbinariet ”Broviken – miljöövervakning, exploatering och åtgärdsprogram”.

I Upplands-Bro kommun finns 13 mil stränder och en skärgård med närmare 50 öar. På kommunen har man arbetat aktivt med miljöövervakning som har lett till en konkret lista över vilka åtgärder som behöver göras uppströms för att vattnet ska hålla en god kvalitet.

Den 24 februari får vi veta mer om hur den resan gick till. Då får vi på Mälarens vattenvårdsförbund digitalt besök av Maria Elfström och Johan Björklind Möllegård från Upplands-Bro kommun som gästar vårt webbinarium ”Broviken – miljöövervakning, exploatering och åtgärdsprogram”.

– Vid vårt webbinarium kommer Maria och Johan att berätta om hela kedjan: från anledningen till att kommunen skulle miljöövervaka Broviken, hur den gick till, vilka slutsatser som drogs, fram till framtagandet av möjliga åtgärder uppströms, berättar Linda Röjning från vattenvårdsförbundet.

Läs mer och hitta länken till webbinariet i vår kalender